• fotokleinestrand
  • fotostrand
  • fotouitzicht
  • mozaiekenpaphosslide
  • zeeayianapaslide

Eigen Woning

Het bezitten of verkrijgen van een woning, zowel huur als koop, verschilt op Cyprus in een aantal zaken van Nederland. In de volgende artikelen een overzicht en beschrijving van een aantal belangrijke onderwerpen. Handig maar ook belangrijk om te weten voordat u huurt of koopt op Cyprus.

Nederlandse School Cyprus

De Nederlandse School Cyprus (Stichting NTC Zenon) werd opgericht op 22 maart 1997 en is aangesloten bij de Stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland). De school heeft als doel de Nederlandse taal een plaats te geven binnen de totale opvoeding van het kind en om de aansluiting met het Nederlandse onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer...

Verzekeringen op Cyprus

Gezondheidszorg

Op Cyprus is de gezondheidszorg voorzien op twee manieren; de overheid en de private sector.

De medische zorg van de overheid is beschikbaar voor iedereen in ziekenhuizen van de overheid en wordt gefinancierd door belastinggeld. Er zijn bepaalde groepen die gratis of tegen korting gezondheidszorg ontvangen. Voor meer uitleg zie de Engelse beschrijving van de Ministry of Health.

Lees meer...

Nederlandse Vereniging Cyprus

De Nederlandse Vereniging Cyprus (NVC) organiseert gezellige borrels en Nederlandse feestjes op Cyprus. Het is een vereniging voor en door Nederlanders. Ideaal om andere Nederlanders te ontmoeten op Cyprus en ervaringen uit te wisselen.

Lees meer...

Algemene informatie

Wonen op Cyprus kan heel erg mooi zijn. Het eiland heeft de grootte van een kwart van Nederland, maar een grote verscheidenheid aan natuur. Van mooie zandstranden tot ruige kustlijnen, groene vlaktes tot gebergte met naaldbossen en zelfs skipistes.

Lees meer...

Valkuilen

Als buitenlander in een vreemd land bent u altijd een makkelijke prooi voor oplichters. Met de aanschaf van een woning is dat evengoed zo.

Lees meer...

Wet en regelgeving

BELASTING, WET- EN REGELGEVING CYPRUS

De belastingen zijn, bijvoorbeeld vergeleken Nederland, veel gunstiger. De wet- en regelgeving hebben veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste belastingen en wet- en regelgeving.

 

Lees meer...

Veelgestelde vragen

Waarom hebben wij een aankoopmakelaar nodig op Cyprus?
Bij het aankopen van een huis is het belangrijk om een makelaar te hebben die úw belangen behartigd, die kennis heeft van locale regelgeving en die de beste prijs én kwaliteit voor u kan vinden. Gezien de problemen die velen (vaak buitenlanders) hebben gehad met de aanschaf van een nieuw huis op Cyprus en het vestigen in een vreemd land, is het des te belangrijker om voor zekerheid te kiezen.

Lees meer...