• fotokleinestrand
  • fotostrand
  • fotouitzicht
  • mozaiekenpaphosslide
  • zeeayianapaslide

Algemene informatie

Wonen op Cyprus kan heel erg mooi zijn. Het eiland heeft de grootte van een kwart van Nederland, maar een grote verscheidenheid aan natuur. Van mooie zandstranden tot ruige kustlijnen, groene vlaktes tot gebergte met naaldbossen en zelfs skipistes.

Wat activiteiten betreft is er voor elk wat wils. Watersporten, bergsporten en zelfs skiën zijn mogelijk. Verder zijn er vele voetbalvelden, tennisbanen en drie prachtige golfbanen met 18 holes. Daarnaast zijn er door de rijke historie vele culturele bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Wonen of verblijven op Cyprus is statisch volgens Eurostat het veiligste van Europa. Met een criminaliteitspercentage (criminaliteit t.o.v. bevolking) van 0,9% is het veel lager dan bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk, respectievelijk 5,2% en 5,6%. Ter vergelijking, in Nederland ligt het percentage op 7,4%.

Sinds de toetreding tot de Europese Unie is de vraag naar woningen op Cyprus sterk gestegen. Om de groeiende vraag bij te blijven is de productie van woningen in de jaren erna ongeveer verdubbeld. Naast de kwantiteit zijn de kwaliteit van bouw en diversiteit van bouwstijlen sindsdien sterk toegenomen. Door de razendsnelle ontwikkelingen is de kwaliteit van bouw en service helaas erg variërend.
Graag willen wij u wijzen op de mogelijke valkuilen waar wij alles aan gaan doen om u voor te behoeden.