• fotokleinestrand
  • fotostrand
  • fotouitzicht
  • mozaiekenpaphosslide
  • zeeayianapaslide

Limasol

LimasolMet ongeveer 230.000 inwoners is Limasol, in het Grieks Lemesos, de 2de stad van Cyprus wat betreft grootte. Het is tevens de belangrijkste havenstad van het eiland.

Nadat in 1974 de havenstad en toeristisch centrum Famagusta is bezet, is Limasol razendsnel gegroeid. Schepen varen sindsdien via de haven van Limasol en er zijn vele hotels gebouwd.

Limasol is een ideaal vertrekpunt voor het maken van uitstapjes naar de rest van het eiland. Binnen een uur rijden ben je in het gebergte Troódos. Maar ook andere steden als Nicosia, Larnaca en Paphos, mooie stranden en bezienswaardigheden zijn met de auto binnen een uur bereikbaar. Een aantal interessante opgravingen zijn ook makkelijk per brommer bereikbaar. De ligging van Limasol is daardoor erg interessant voor toeristen die wat meer willen zien.

De bouw van de hotels langs de kust maakt Limasol een langgerekte stad. Van het oude centrum en de oude haven in het westen zijn de vele grote hotels langs de boulevard richting het oosten gebouwd. De nostalgische tavernen zijn vooral te vinden in de oude binnenstad. De moderne discotheken zijn met name te vinden bij de hotels langs de boulevard.

Limasol leeft van de handel, het bankwezen en het toerisme. Steeds meer multinationals uit West-Europa en de Verenigde Staten vestigen hier kantoren. Daarnaast is Limasol traditioneel het centrum van de drankindustrie op Cyprus, waaronder het biermerk Keo.