• fotokleinestrand
  • fotostrand
  • fotouitzicht
  • mozaiekenpaphosslide
  • zeeayianapaslide

Paphos

Paphos1Nadat er een internationaal vliegveld werd aangelegd in het midden van de jaren tachtig, is het toerisme in Paphos erg populair geworden.

Met name Engelse toeristen komen hier graag. De laatste jaren komen er ook steeds meer gepensioneerden uit andere landen om de winter door te brengen. Het district Paphos heeft bijna 78.000 inwoners.

Paphos heeft een afwisselende mix van gebouwen uit de Oudheid, Middeleeuwen en de modern tijd. Zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en de mythologie uit de Oudheid zijn er veel bezienswaardigheden. De oude gebouwen zorgen voor een sfeervolle toeristische stad, wat niet te vergelijken is met moderne kustplaatsen. Voor mensen die meer van het strand houden is Paphos niet echt geschikt, aangezien er nauwelijks strand is. Gezwommen wordt er in zwembaden van hotels of in de baaien in de omgeving.

Voor het grootste gedeelte draait Paphos op het toerisme. Niet alleen in de zomer is het druk, maar ook de overwinteraars komen graag naar Paphos. Door de vele bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten in de stad en er omheen, is er het hele jaar veel te doen en is er het hele jaar door leven in Paphos.